Su Arıtma Sistemleri

Kum Filtrasyon Sistemleri

Filtrasyon sistemleri, Kum filtreleri ile suyun içindeki çözünmeyen, çeşitli büyüklüklerdeki partikülleri, askıda katı maddeleri gidermek amacıyla kullanılmaktadır.
Otomatik Kum Filtreleri, içinde bulunan medya yardımı ile suda bulanıklığa sebep olan farklı boyutta ve yoğunluktaki partiküllerin medyanın değişik katmanlarında tutularak sudan uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Filtre üzerinde biriken tortu ve kirlilikler, geri yıkama ile otomatik olarak temizlenmektedir.
Bu filtrelerin otomasyonu genel olarak Fleck, Siata, Autotrol, Clack vb. otomasyon valfleri ile sağlanmakta olup, yüksek debilerde PLC ile yönetilen pnömatik veya elekrtikli vanalı sistemler alternatif olarak kullanılmaktadır.

Aktif Karbon Filtrasyon Sistemleri

Aktif karbon filtrasyon sistemleri; suda istenmeyen klor, renk, tat, koku veren eriyik gazlar, artıklar ve organik maddelerin arıtımı için kullanılmaktadır.
Otomatik Filtreler aktif karbonun adsorpsiyon özelliği ile, sudaki molekül ve iyonları mineral gözenekleri vasıtası ile iç yüzeylerine doğru çekerek, suyun organik maddelerden arınmış, renksiz, kokusuz ve berrak bir şekilde olmasını sağlar.

Demir Filtrasyon Sistemleri

Demir ve mangan için özel olarak aktifleştirilmiş bir mineral yardımıyla, su demir ve mangandan oksidasyon/filtrasyon metotları ile Demir filtresi aracılığı ile arındırılır. Bu sayede demirin ve manganın neden olduğu renk ve bulanıklık, çamaşır, kumaş ve porselen eşya üzerinde leke bırakması, su borularının iç cidarlarının daralması, borularda demir bakterilerinin çoğalarak suyu kirletmesi ve tesisat aksamının bozulması önlemiş olur.
Otomatik Demir-Mangan Filtreleri ile mineral yatağından uygun filtrasyon hızında geçen demir ve mangan mineralleri oksitlenir ve ardından çökelir. Mineral tabakaları arasında çökelen demir ve mangan mineralleri ise insan müdahalesi olmaksızın otomatik geri yıkama işlemi ile sistemden uzaklaştırılır.

Arsenik Filtrasyon Sistemleri

Arsenik arıtma, Arsenik ve  kurşun alaşımlarının sertleştirilmesi, boya pigment uygulamaları, cam, tekstil ve çeşitli sanayi dallarında kullanılmaktadır. ABD’nin Çevre Koruma Organizasyonu EPA arseniği birinci derecede kansorejen maddeler grubuna sokmuş ve sularda müsaade edilen miktarı 5ppm’den daha az’a indirmiştir. Sudaki arsenik suyla yıkanamayacak bir biçimde tutulduğundan arsenik sulu atık fazı katı atığa dönüştürülmektedir.

Su Yumuşatma Sistemleri

tam otomatik su yumuşatma sistemleri; suda bulunan ve sertliğe neden olan Kasiyum (Ca) ve Magnezyum (Mg) iyonlarını gideren sistemlerdir.
Tam Otomatik Su Yumuşatma Sistemler ile; sudaki kalsiyum ve magnezyum iyonları iyon değiştirme yöntemiyle giderilir.
Yumuşatma sistemleri zamansal periyot olarak haftanın istenilen gününde, istenilen saatte herhangi bir müdahale olmaksızın rejenerasyon işlemlerini kendiliğinden gerçekleştirir. Doyuma ulaşan reçine zaman kontrollü olarak tuzlu su ile rejenerasyona girerek, kalsiyum ve magnezyum iyonlarından temizlenir.

Ters Ozmos Sistemler

Reverse osmosis sistemleri, kimyasal tuzlara sahip olan yüksek konsantrasyondaki suyun %90-99 oranında arıtılarak saf suya yakın düşük konsantrasyonda su elde edilmesi için kullanılan sistemlerdir.
Osmos farklı iyon derişimlerine sahip olan ve aralarında yarı geçirgen bir membran(zar) bulunan iki çözeltinin iyon derişimlerinin eşitlenmesi olayıdır. Osmotik basınç ile doğal olarak gelişen bu olaya, bir pompa ile ozmotik basınçtan daha yüksek bir basınç uygulandığında işlem ters osmos adını alır ve yarı geçirgen membran sadece saf suyu geçirerek; suyun içerisindeki eriyik halde bulunan organik ve inorganik maddeler, tuzlar, ağır metaller, virüsler ve bakterilerden arındırılır.

Deniz Suyu Arıtma Sitemleri

Deniz suyu arıtma sistemleri sularının arıtımı için dizayn edilmiş modellerdir. TDS’i 50.000’e kadar olan suların arıtımında kullanılırlar. 1 m³/gün’den başlayarak çok yüksek tüketim kapasitelerini tek gövdede karşılayan modellerin projelendirilmesi, dizaynı mümkündür.
Sistemlerin dizaynında suyun tam kimyasal analizi ve ön arıtım sisteminin dizaynı çok büyük önem taşır. Sistem komple olarak bir kumanda panosundan yönetilir. Modeller istenildiği taktirde otomatik membran yıkama sistemiyle donatılabilir.

CIP (Membran Yıkama) Sistemleri

CIP Sistemleri membran yüzeylerinde saf su akış debisini ve iletkenliği olumsuz yönde etkileyen tabakalar oluştururlar. Bu birikimler membrandan uzaklaştırılmazsa membranda hasarlar meydana gelir Bu hasarlar membranın ömrünü kısaltır. Membranların yıkanması için sistem üzerinde kimyasal tank, pH – sıcaklık kontrolleri ile asidik ve alkali yıkama kimyasallarına karşı dayanıklı pompa kullanılır. CIP kimyasalları ile yıkama yapıldığı takdirde yıkanılan membranların performansı ve ömrü uzun olur.

Remineralizasyon Sistemleri

HydroREM remineralizasyon sistemleri; suyun mineral dengesini sağlayarak, ters osmos sistemi sonrasında saflaştırılmış olan ürün suyunun pH değerini yükseltmek ve insan sağlığına faydalı olan mineralleri kazandırmak için kullanılan sistemlerdir.
Manuel kontrollü ve fiberglas tanklı olarak üretilen sistemlerde su; filtre içerisinde yukarıdan aşağıya doğru süzülerek dolomit minerali erir ve böylece suya kalsiyum, magnezyum, karbonat mineralleri kazandırılmış olur.

Ultraviole Dezenfeksiyon Sistemleri (UV)

Ultraviyole sistemleri (UV), dezenfeksiyon amacı ile kullanılan sistemlerdir. Hydrolight Ultraviyole Sistemleri ile dezenfeksiyon, suya herhangi bir kimyasal veya oksidant ilave edilmeksizin mikroorganizmaların etkisiz hale getirilmesini sağlar.
Cam bir kılıfın içerisine yerleştirilmiş düşük basınçlı civa lambası ile cihaza giren suya uv ışınlarını verir. Böylece mikroorganizmaların DNA ve RNA yapılarının bozularak, etkisiz hale gelmesini sağlar. Isı ve kimyasal madde kullanılmadan dezenfeksiyon yapıldığı için suyun tadında ve kimyasal bileşiminde bir değişiklik meydana getirmez.
Ultraviyole lambalarının yılda bir kez (ortalama 9000 saat) kullanım ömründen sonra değişimi yapılmalıdır. Bu süre üreticilere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Ozon Dezenfeksiyon Sistemleri

Ozon, oksijenin özel bir halidir. Havadaki oksijenin çok yüksek voltajda elektrik akımına maruz bırakılması ile elde edilir. Ozon üretimi için saf oksijen de kullanılmaktadır.
Ozon çok kuvvetli bir dezenfeksiyon maddesi olup, içme suyunda tat, renk ve kokunun iyileştirilmesinde, bakteri ve virüslerin giderilmesinde, organik madde, mikro kirleticiler, demir ve manganın oksidasyonunda kullanılmaktadır .
Ozonun dezenfeksiyon sağlamasının yanında, suyun koku ve tadının iyileştirilmesi gibi bir faydası da vardır. Üretiminin pahalı olması nedeniyle genellikle yüksek kapasiteli tesisiler için uygun olmaktadır.

Klor Dezenfeksiyon Sistemleri

Klor dozajlama üniteleri suda mevcut nitrit , demir, mangan gibi oksitlenebilen maddeleri oksitlemek ve bakteri , virüs gibi kirlilikleri ise dezenfekte etmek amacıyla kullanılmaktadır .
Dozajlama sistemlerimiz standart debi kontrolü ve redox kontrollü olarak dizayn edilmiştir. Dezenfekte edilecek kapasiteye göre pompa seçimi tarafımızdan yapılmaktadır. Farklı kapasite ve çalışma basınçlarında tüm pompa modelleri stoklu olarak çalışılmaktadır
Klor Dozaj Sistemleri Standart Tip, ORP Kontrollü ve Debi kontrollü modellerden oluşmaktadır.