Su arıtma ünitesi seçimini yaparken iyice araştırın !!!

Bugün, sorulan birkaç sorunun içerisinden beni etkileyen ve cevabını, acı da olsa, gerçekleri ortaya koyarak verdiğim bir yazı paylaşmak istedik.

Soru – Neden herkes, kahvenin tadını bu kadar çok etkiliyor ve bozuyorsa XX XXXXX marka su arıtma alıyor, bu kadar insan yanılıyor mu?
Cevap- Hayır yanılmıyor tabiki, insanlar artık bilinçleniyor, sorguluyorlar. Öncesinde kullanılan sistemler belli. Kahve makinesinin tedarik eden kurumlar XXXXX, XX, XXX ile anlaşma yapıyorlar, bizim kullandığımız arıtma bu diye satıyorlar, veya kahve makinesinin fiyatını arttırıp arıtmayı bedavaya getiriyorlar, satış argumanı !
Ancak zaman içerisinde durum değişmeye başladı. Özellikle XXXXX ve XXXden rahatsız olanlar Ters Ozmos Sistemlerini denemeye başladılar. Ve gördüler ki; kahve daha iyi olmuyor ama en azından XXXXX veya XXX sistemindenki gibi ekşi bir tat oluşmuyor. Çünkü o ünitelerin içeriğinde iyon değiştirici reçine var. Bu iyon değiştirici reçine bir tür plastikten yapılıyor. Makinelerde kireçlenmeye neden olan kalsiyum (Ca) ve Magnezyum (Mg) iyonlarını alıyor. İyon değiştirici reçine bu iyonları alırken suya Sodyum (Na) ve Klorür (Cl) iyonları salmak zorunda. Buna kimyasal denge denir. Yani bir şeyi alırken yerine aynı değerde bir şey vermek zorundasınız. İşte kahvenin tadını bozan unsurlar bunlar.
Detaya girsem ben ne yaptım diye düşünmeye bile başlarsınız.
Böyle bir düzensizlik içerisinde XX XXXXX firması XXXXXXXX ürünleriyle piyasaya çıkıyor.
Peki XXXXXXXX ne yapıyor? Piyasada satılan bu ürün 0,5 mikron tortu filtreler ve içeriğindeki Aktif Karbon ile sudaki kloru yakalar. Başka hiçbir etkisi yoktur. Teknik detaylarında da yazar. Diğer taraftan espresso makinesi kireçlenme yapmasın diye (!) makinelere bir de XXXXXX takılır. Ama maalesef komikleşmeye başlayan nokta da buradadır. XXXXXX, XXXXX, XXX, XX… hepsi birebir aynı üründür. İçeriğinde; hepsinde iyon değiştirici reçine vardır. Sadece renk, görüntü, isim, ebat, kapasite değişiktir.
Peki neden herkes XXXXXXXX’a yöneldi? Çok basit… Kimse XXXXX veya XXX’den memnun değildi. Çünkü hiçbir soruya cevap veremiyorlardı. Teknik servis berbattı, destek çok zayıftı, ürünler aşırı pahalıydı, lezzet ve diğer sorunlar derken… XXXXXXXX piyasaya bir de “2-3 ay sonra ödersin abi…” ifadesiyle çıkınca… e haklı olarak insanlar yeni bir arayışı kısa zamanda sonuçlandırmak istediler.

Soru – Neden sizin ürününü almalıyız?
Cevap- Öncelikle bir konuya açıklık getirelim!
XXXXXXXX ürünü fiyatı ortalama 170 $ civarında (tek filtrede hem tortu hem karbon). Dolduğunda yedek filtresi 120 $
Herhangi bir marka BigBlue filtre 1 mikron ve Big Blue GAC (bu iki ürün birleşimi XXXXXXX’dan 2 kat daha uzun ömre sahiptir) toplam en fazla 200 € civarında. Filtre fiyatları 20’şer €.
Kıyaslamanın yorumunu size bırakıyorum.
Çünkü hem 2 kat daha yüksek kapasitede hem daha düşük işletme maliyeti. Ama en önemlisi iki ayrı filtreleme eylemi 2 ayrı haznede. Yani bizim en önemli kuralımız; iki ayrı filtreleme eylemini aynı haznede yapmamalısın (birçok nedeni var ama en önemlisi insan sağlığı ile ilgili)

Ön filtreyi yine de XXXXXXXX aldınız diyelim. Yine de sudaki lezzeti sağlamak, kireçlenmeyi önlemek, suyu doğrudan içebilmek ve çok iyi kahve yapabilmek için EliksScale ürünümüze ihtiyacınız var.
EliksScale neden bu kadar önemli? Çünkü suda erimiş halde bulunan geçici sertlik yapısını (Ca ve Mg iyonları) kalıcı sertliğe dönüştüren dünyadaki tek sistemdir. Geçici sertlik demleme esnasında H iyonu nedeniyle kahvenin veya çayın aşırı ekstraksiyonuna neden olur. Su sertliği düşük olan yerde sorun olmasa da su sertliği yükselince varlığı çok fazla rahatsız eder. Çünkü H iyonu daha da fazla olduğu için yağ asidi ile bağ kurar ve doymuş yağ asidine dönüşür. Bu da acı tadın temelini oluşturur. Daha da derine girersek işin devamında daha da tuhaf durumlar çıkıyor. Isı, süre, kavurma, oksijenleme vs.
Bu noktada ELİKSSCALE sistemimizin özelliği ortaya çıkıyor. Eliks içerisinden geçen su nükleasyona uğrar, nükleasyon bir tür doğal tepkime olup kendi kendine oluşur zaten. Ama Eliks bunu hızlandırır(katalizör). Ortaya çıkan durum şu olur. Sudaki geçici sertlik (Ca(HCO3)2) kalıcı sertliğe (CaCO3) indirgenir. Yani; yağ asidi ile birleşip doymuş yağ asidine neden olmadan Hidrojen (H) bir adet O2 ile birleştirilir ve suya dönüştürülür.
İşte bu başarı nedeniyle sudaki mineraller doymuş yağ asidi yerine doymamış doğal yağ asidi ile YETERİ KADAR tepkimeye girer ve dengeli bir demlemeye yardımcı olur. Sertliğin ne kadar yüksek olduğunun bir önemi kalmaz, kireçlenmeyi de engellediği için makineleri de korur.

Umarım aydınlatıcı olmuşumdur. Bu arada itiraf etmeliyim ki, beni zorlayan müşteri profilini çok severim, çünkü öğrenmek isteyene öğretmek, aklımın ve yeteneğimin sadakasını verebilmek benim için çok önemli. Buna fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim.

Sevgilerimle
Mehmet Gülener